10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :)

Go down

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) Empty 10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :)

Post  dvormak on Sat Apr 10, 2010 4:20 pm

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) Pbucket

(клик на сликата)
dvormak
dvormak

Number of posts : 141
Age : 45
Location : Скопје
Motorcycle : Kawasaki KL650- Tengai
Registration date : 2009-01-20

View user profile http://www.asmotors.mk

Back to top Go down

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) Empty Re: 10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :)

Post  dvormak on Fri Apr 23, 2010 6:14 pm

Еве и објаснување на патот и интересните дестинации за излети:

Си шеткам јас така со моторот и си викам, ај да ставам една тема со интересни дестинации за излети, еднодневни или викенд... па да почнам од мојата последна вожњица на 10.04.2010...
Требаше нешто да одам до Катланово, но не ми се одеше по автопатот, и си реков ај ке кружам одоколу...
Така и си направив... со мала консултација од Google Earth, го јавнав тангичето е се упатив накај Драчево... (да, точно прочитавте, целта ми беше Катланово, но се упатив кон Драчево :laugh: )
Прво си подзастанав во село Драчево покрај старата семејна куќа на семејството на мојата верна сувозачица...
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0596

стара, напуштена куќа во типичен Македонски стил, со големи чардаци, миндери во собите, огромен двор... но за жал сето тоа оставено да пропаѓа под теретот на времето...

Малку понатаму по главната улица одеднаш се појавува знакот за излетничкото место 3 Круши, па си викам ај и до таму...
Значи првиот предлог е 3 Круши- Драчево:
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0597

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0598

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0599

Местото е полно со маси и клупи, а малку погоре, на 100-тина метри има и ливада со прекрасен поглед кон Китка...
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0600

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0601

Продолжуваме понатаму.. т.е. многу понатаму, па ке се вратиме малку назад...
Од Зелениково нагоре, патот е прекрасен, малку тесен но со совршени кривинки и воодушевувачки поглед...
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0602

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0603

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0606

... и покрај патот има интересни места...
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0607

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0605

... но сепак целта ми беше една ливада покрај Кадина река во селото Смесница.
Е токму ова е втората дестинација која сакам да ја претставам, но советувам моторите да се остават во селото каде што завршува асфалтот, па до реката да се продолжи пеш, поради лошиот пат...
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0608

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0609

... како и да е, местото вреди... реката жубори, врапчињата пејат, коњчињата си пасат...
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0610

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0611

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0612

Продолжуваме понатаму, односно се враќаме назад Smile
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0614

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0615

Во брдото над Зелениково се ѕирка манастирче, па си викам ај да погледам штом веќе сум тука...

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0616

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0617

... по патот назад реката Вардар покажува интересни слики, кои тешко дека може да се видат од некој кафиќ покрај кеј Razz...
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0619

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0620

И така, дојдовме до дестинацијата бр. 3- Таор.
Ако се сеќавате, пред 2 години имавме една форумска вожња до таму, но ете пак, да го претставиме селото Таор и археолошкото наоѓалиште Тауресиум, за кое се претпоставува дека всушност е Јустиниана Прима...
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0622

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0623

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0624

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0625

Сонцето грее, а погледот накај Скопје покажува сосема спротивно време...
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0626

Моја маленкост...
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0627

И двата вредни чувари на археолошкиот локалитет...
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0628

Толку за првпат...
Остатокот од возењето беше интересно трускање по мостовите на земјениот пат Таор-Катланово...
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0629

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0630

... пљусок кај фазанеријата во Катланово...
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0631

... и мала фото сесија на патарината...
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0632

10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0633

... со Курсаџиите :laugh:
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0636

Се симнувам од мотор и прашувам- Може една фотка?
Снимателот ми вика- Може, бирај со кого?
А јас му велам- Па нормално со Убавка Сексовска и со Лепа Учитељица :laugh: (се убаци и Ванчо во кадар, ама ај нека му е :silly: )
10.04.2010, Онака, по патот со облаците... :) IMG_0634

До следната дестинација...
🗺
dvormak
dvormak

Number of posts : 141
Age : 45
Location : Скопје
Motorcycle : Kawasaki KL650- Tengai
Registration date : 2009-01-20

View user profile http://www.asmotors.mk

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum